18 maj 2009

Jag vet att Ni hatar det, men jag älskar det...


Ikväll är det Ballar av stål på Kanal5, och ja... Det är ju humor på extremt låg nivå, men ack så jäkla roligt. Skönt med underhållning som inte är så förbaskat pretto.
Jag kan inte annat än att älska karaktären "Bitterfittan". Hon säger det man själv skulle vilja kläcka ur sig en riktigt dålig PMS-dag. Jag garvar lika mycket varje gång jag spanar in avsnittet då hon tafsar Högvakten utanför slottet i Stockholm på kuken... *hahahaha*...
Jag blev nästan lite inspirerad, tänk om man skulle få för sig att göra något sådant själv? Då får man nog ta och träna lite innan så man kan springa fort som satan...

"Soneby Citysport" är också en favorit. Speciellt den när han utmanar fotbollsanhängare, genom att narra dem med motståndarlagets tröja och klatscha till dem i bakhuvudet ute på en pub! Modig ack så modig...! Snacka om att springa för livet, för som vi alla vet så är ju fotbollsanhängare av rang lite "special"!

"The Fuckers" är ju också helt otroliga. Så roliga och pinsamma... Hade jag sett dem ute "in action" hade jag nog avlidit på plats. Så underbart pinsamma!

För att inte tala om "kaninkokerskan", att hon vågar? Så jäkla modig brud!

Jag kan faktiskt inte säga annat än att jag tycker programmet är genialt (bortsett från några karaktärer som inte direkt bidrar med något)... Det roligaste på länge i svensk TV.
Visst, det kanske inte är det mest kunskapsbidragande och samhällsnyttigaste programmet, men fasiken så mycket bättre än annat skräp som visas.
Det som jag tycker kan vara så roligt är att se människors reaktioner på deras handlingar, samt ens egna reaktion. För ibland blir det ju så pinsamt att man nästan inte vill titta. På nåt sätt skäms man över deras handlingar, trots att man inte är delaktig. Kanske skäms för att vara människa helt enkelt?

"Soneby Citysport" hade ett avsnitt som heter "Luften är fri", vilket innebär att han stör folk så till den milda grad att människorna avlägsnar sig från platsen. Med andra ord, är han så påträngande, närgången och obehaglig som man bara kan bli.
Inom psykologi-ämnena vi läser på Högskolan, grundas all kunskap i empiri. Dock får inte experiment utföras om det bryter mot normer, moral, lagar och etik.
Då är ju detta program perfekt att titta på, för här tar de verkligen ingen hänsyn till varken etik, moral eller lagar.

Som exempel; en grupp på högskolan (inom ett psykologiämne) skulle undersöka hur människor reagerar om man ställer sig väldigt väldigt nära en främmande människa i en trång hiss (kan man ju tänka sig hur obehagligt det skulle vara), MEN det "experimentet" fick inte genomföras då det ansågs bryta mot etik och moral.

Återigen: Ballar av stål är ju perfekt för forskningen!! Så lite samhällsnytta bidrar de ju faktiskt med...





1 kommentar:

  1. Ballar av stål är ju hur bra som helst! Fast jag kollar faktiskt inte på det svenska, eftersom det är en direkt kapning av det engelska, dom har inte en enda egen grej i det svenska, så det är lite tråkigt.
    Men hela programidén är ju helt underbar! =D (Btw, så var mina favoriter i det engelska "Neg's urban sports" och "Bunny Boiler", Som ju alltså är "Soneby citysport" och "Kaninkokerskan" i det svenska ;))

    SvaraRadera

Ordet är ditt!