24 september 2009

Angående Clarity!

Det är detta som är så bra med en blogg... Är man osäker på något så lyckas man alltid på ett eller annat sätt få svar...
Denna kommentar fick jag av Ringo Ljung, på inlägget om miljöbilen Clarity:

"Faktum är att Honda Clarity än så länge bara går att köpa i Kalifornien - inte ens i hela USA alltså. Detta eftersom Kalifornien är den enda delstaten som har en tydlig profil rörande just bränsleceller och bilar som drivs av desamma.Clarity är en intressant bil, och kanske kommer den att bana väg för fler bränslecellsbilar i framtiden. Nackdelen med den är egentligen inte i bilen i sig - den lider av samma problem som t.ex. elbilar har nämligen att bilen inte blir mer miljövänlig än källan som används för att skapa bränslet: dvs, om elen kommer från smutsigt kolkraftverk så är den ju inte speciellt miljövänlig. Således även med Clarity. Den "drivs" av vätgas, och även om vätgas framställs ur vatten så måste det till elektricitet för att framställa vätgasen, och då bör elektriciteten helst komma från en miljövänlig källa.Fordon utrustade med bränsleceller lider dock just nu mest av ett irriterande moment 22: Konsumenter vill inte köpa dem förrän det finns gott om platser att tanka dem på, och väldigt få företag vill börja bygga tankningsstationer förrän det finns en tillräckligt bred bas av bilar som kommer att tanka där".
den 23 september 2009 15:07


Hur det än är med bilmodellen i dagens läge (även jag förstår att det inte är helt smärtfritt att tillverka och producera) så hoppas jag att utvecklingen går framåt så till vida att den blir tillgänglig för gemene man, och att vi får andra alternativ än dem vi har idag ute på vägarna.
Tack för din informerande kommentar! :)

1 kommentar:

  1. Hej där!
    Jag googlade fram dom där uggsen..
    Men gå in på www.halens.se där har dom en hel del av dom uggsen jag lade ut!
    //Dima

    SvaraRadera

Ordet är ditt!