21 juli 2009

Total urspårning...

Idag for jag ut till en kompis och hälsade på, hon bor i skogen... Liten byhåla som kan vara svår att ta sig till, men det går om man tajmar kollektivtrafiken. Tog med mig vår andra kompis och åkte... Blev lite fika, massa prat och mys.
Och som alltid: Total urspårning! Vi har en tendens att skapa så kallade alter ego´n, där vi hittar på en person (som vi sedan gestaltar)... Dessa alter ego´n är allt som oftast en produkt av det vi antingen föraktar eller kan skratta åt.
Vi har några exempel på detta:
  • Fransosen: Äcklig fransman (för ja, det är oftast män) som älskar baguetter och kvinnor. Han är högljudd, pervers och tycker om att prata snusk.
  • Värmlänningen: Lite tappad bakom vagnen, singel och dansbandsfantast som letar efter den stora kärleken (kanske en Torsk-på-Tallin-typ).
  • Bruksarbetaren: Bruksig burdus karl med grovt Fagerstamål, som gärna går upp i falsett när han tar i (eller blir allmänt exalterad). Är en trogen industriarbetare som aldrig talar känslor, anser att det bara är att bita ihop och jobba på. Sviker inte sin arbetsplats och skulle förmodligen offra sin högra arm för företaget.
  • Finnen: Här skrattar vi bara åt den finska dialekten... ord som: vinne (finne), satana, eisa peitää och andra diverse finska uttal... som allt som oftast vrids till något annat än vad det är menat till.
Sedan kommer vi till de personliga alter egona, då föregående är gestalter vi alla kan ta. Men de personliga alter egona är våra egna individuella specialare som endast individen kan briljera med:
  • Nyaste tillskottet: Ping, Pung och Pong... De driver ett hälsocenter. I say no more!
  • Ella och Angelica: Egna karaktärer som ja... De är lite speciella. Den ena är ond och den andra är... ja... lite efter.
  • Steffo/Stefan: Vänninans nya tillskott på alter ego-fronten... Så pass ny att detaljer saknas.
Och nu undrar Ni: Vad är det för fel på er?
*hahahaha* Det undrar vi också! Vi skrattar så vi kiknar... Kanske är det ett sätt att få ventilera en massa känslor och frustrationer (eller kanske bejaka de mörka sidorna hos oss själva)? För mig personligen så är skratt den mest förlösande känslan av dem alla, och det är väldigt få som jag verkligen känner att jag kan vara mig själv med och att kunna få balla ur totalt med utan att bli dömd...


I love it ! !

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Ordet är ditt!